Front Range

Artikelnummer: 13313

Lagerstatus: 1

MSR Front Range är ett lätt och allsidigt tält för upp till fyra personer.
4 199 :-
ELLER

Detaljer

MSR Front Range består av ett yttertält. Innertält, mittenstolpe och footprint finns som tillbehör. 

Front Range är ett lätt tält för att rymma upp till fyra personer. Det är också mycket allsidigt om man kombinerar det med de olika tillbehören.

Vill du gå så lätt som möjligt och det inte kryllar av blodsugande varelser kör du bara med yttertältet och någon typ av groundsheet typ polycryo. Bara yttertältet väger 740 gram, inte dåligt för fyra personer. Skaffar du tillbehöret Front Range footprint som täcker hela golvytan väger detta tillsammans med yttertältet 1115 gram. Är det säsong för de blodsugande varelserna använder du med fördel yttertält tillsammans med innertältet. Är det riktigt göttigt väder funkar det att bara använda innertältet. Najs med så många möjligheter. Och detta till ett i sammanhanget ok pris. Jämför till exempel vad det skulle kosta att köpa ett HMG Ultamid 4 tillsammans med ett innertält med golv. 

Yttertältets nylonväv är belagd med silikon och insidan är belagd med PU (polyuretan). Detta är bra och dåligt. Bra därför att det är billigare än om det hade varit belagt med silikon på båda sidorna. Bra är också att ha en silikonbeläggning på utsidan av yttertältet då detta tål UV-strålning mycket bättre än PU. Att ha en PU-beläggning på insidan betyder att det går att tejpa sömmarna så att det blir helt vattentätt. MSR har dock inte tejpat sömmarna på detta tält, mer om det senare. Det dåliga med denna hybrid mellan beläggningarna silikon och PU är att det inte får samma rivstyrka som en nylonväv med silikon på båda sidorna. Beläggningarna åldras också olika mycket. En PU-beläggning åldras snabbare än en silikonbeläggning. Vilket innebär att yttertältets livslängd bestäms av PU-beläggningen. Dock finns på detta tält en stor skillnad mot andra PU-belagda tält. MSR har tagit fram något som de döpt till Xtreme Shield. Denna beläggning har upp till tre gånger så lång livslängd jämfört med tält som har en vanlig PU-beläggning. Detta är verkligen grymt bra. Det betyder att tältet potentiellt får tre gånger så lång livslängd jämfört med om den haft en standardbeläggning på insidan. Läs mer om den nya beläggningen här: Xtreme Shield

Okej, nu går vi över till sömmarna. MSR har använt sig av en typ av fällsöm som gör sömmen både starkare och tätare än en vanlig söm. De använder sig också av nålar vid sömnaden som gör så lite åverkan på tyget som möjligt. Tråden som används är en polyester/bomullsvariant. Detta är bra för att bomullen sväller och täpper till sömnadshålen när det blir fuktigt/blött. Det sista steget innan sömmen är klar är att MSR seamsealar den. Detta innebär att tejp blir överflödigt. Tejp är annars en svag punkt och brukar lossa förr eller senare. Att det inte finns någon tejp innebär också att det är lättare att själv underhålla sömmarna i framtiden. MSR har snällt nog skickat med Seamgrip med tältet just för detta ändamål.

Dörren har en dubbeldragkedja. Detta innebär att man kan ventilera i övre delen men ändå ha dörren till största delen stängd.

Pyramidkonstruktionen tillsammans med alla stormlinor gör Front Range till ett rätt stabilt tält. I botten av yttertältet finns åtta stycken fästen för linor varav fem med linelocks (hörnen och dörren), på varje hörne finns ett fäste för stormlina vilket blir fyra stycken. Allt som allt blir detta 12 fästpunkter. Det finns också en ögla i toppen av tältet. Denna kan användas till att hänga upp tältet i till exempel en gren. Då slipper man den störande mittenstolpen som alltid är i vägen och tältet upplevs som mycket rymligare. I toppen av tältet finns en ventilationsöppning. Denna ventilationsöppning är täckt med myggnät.

Om du inte använder stavar eller tycker det är för mycket hazzle att sätta ihop stavar med ski straps passar Ruta Locura 600 Carbon Fiber Tent Pole eller 820 Carbon Fiber Tent Pole alldeles utmärkt ihop med detta tält.

 

Tillbehör som följer med tältet:

  • Ski straps för att sätta ihop ett par stavar som mittenstolpe.
  • Fem stycken markpinnar i packpåse.
  • Seamsealer.
  • Packpåse
 
Tillbehör som inte följer med:
  • Mittenstolpe.
  • Innertält
  • Footprint

Vikt: 740 gram

Mått: 

Längd: 274 cm

Bredd: 274 cm

Höjd: 162 cm

Mått Packad (går att få ganska mycket mindre):

Längd: 30 cm

Diameter: 13 cm

Material:

20D ripstop nylon 1200mm Xtreme Shield™ polyurethane & silicone

Packpåse medföljer.

Skriv din egen recension

Skriv din egen recension